FTR Ünitesi

FTR Ünitesi:

Fizik Tedavi (Fiziksel Tıp ); ısı, elektrik akımları vb gibi fiziksel ajan ve tekniklerin yetersizlik ve bir dereceye kadar sakatlığın veya kas, iskelet sistemi ve sinir sisteminin fonksiyonel yetersizliklerinin tanı ve tedavisinde kullanılmasıdır.

Vakfıkebir Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Ünitesi modern tıbbın bütün olanaklarını kullanarak hastalarımıza uzman doktorumuz önderliğindeki 4 kişilik sağlık ekibiyle etik değerler doğrultusunda kaliteli hizmet vermek amacıyla kurulmuştur. Hastaların sağlığını ve memnuniyetini ön planda tutan ünitemiz, bilgi ve tecrübesini hastalarımızın yaşam kalitelerini yükseltmek doğrultusunda kullanmaktadır. Ünitemiz, hastalarımızın her türlü haklarını gözeterek ve tedavilerinden en üst seviyede faydalanmalarını sağlayarak Trabzon'da örnek gösterilen bir merkez olmayı amaçlamaktadır.

Fizik Tedavi Ünitemizde 10 hasta yatağımız, 1 dinlenme kabinimiz ve dinlenme alanımız mevcuttur.

Hastanemiz Fizik Tedavi Ünitesinde

·         4 adet Ultrasound,

·         4 adet Transkutaneal Stimülasyon (TENS) cihazı,

·         1 adet kısa dalga,

·         2 adet hot pack kazanı,

·         1 adet el parafin kazanı,

·         1 adet ayak parafin cihazı mevcuttur.

Telefonla randevu alabilirsiniz: Santral: 0462 841 0001 Dahili: 1527

Fizik Tedavi uygulamalarında hastalarımızın;

·         Ağrılarını azaltarak,

·         Eklem hareketliliğini arttırmak,

·         Gelecekte oluşabilecek problemlerden korunmayı sağlamak üzere ekibimiz ile hastalarımızla bire bir çalışarak, ağrılarını gidermeyi, onlara eski becerilerini yeniden kazandırmayı ve yaşam kalitelerini artırmayı amaçlıyor, bununla birlikte hastalarımızı eğiterek yaşam boyu sağlıklı olmalarını  hedefliyoruz.

Fizik Tedavi uygulanan rahatsızlıklar;

1.      Bel boyun fıtıkları,

2.      Tüm romatizmal hastalıklar,

3.      Kireçlenmeler,

4.      Kol, bacak, el ve ayak ağrıları ve uyuşmaları, sinir sıkışma sendromları,

5.      Sırt, bel, boyun, omuz, diz kalça ve diğer eklem ağrıları,

6.      Kas ağrıları ve spazmları,

7.      Menüsküs ve bağ yaralanmaları,

8.      Omurga eğrilikleri, duruş bozuklukları,

9.      Felçler ve kas güçsüzlükleri,

10.  Kemik erimesi,

11.  Spor sakatlıkları,

12.  Beyin cerrahi sonrası devam eden ağrı ve kısıtlılık, gibi problemleri kadromuzla sizlere hizmet vermekten mutluluk duymaktayız.

Ünite Fotolarını görmek için http://www.vakfikebirdh.gov.tr/icerik.php?cid=121 linkine tıklayınız.